Európai Számítógép-használói Jogosítványt (ECDL) nyújtó tanfolyam indul a KSZKI-ban

A pedagógus továbbképzési rendszerben akkreditált tanfolyam.

Semmilyen előképzettségre nincs szükség, számítógépes ismeretekkel nem rendelkezőknek épp úgy ajánljuk, mint azoknak, akik eddig autodidakta módon „fedezték fel” a számítógép kezelésének, irodai programok használatának módját.

A képzés modulrendszerű, a témakörök végén vizsgát kell tenni, ez a feltétele a képzési tanúsítvány megszerzésének. (Ha a hallgató nem igényli a tanúsítványt, nem szükséges vizsgáznia.) A négy modulvizsga teljesítését követően nemzetközileg elfogadott „ECDL BASE” bizonyítványt kap a résztvevő. Ezzel a végzettséggel egy pedagógus teljesíti a hétéves továbbképzési kötelezettségét (93/2009. (IV. 24.) Korm. rendelet).

A témakörök:

  • Számítógépes alapismeretek – a számítógép működésének és kezelésének alapjai, adatok tárolása, keresése haladó szinten – Windows 10 operációs rendszer!
  • Internet és kommunikáció – az elektronikus levelezés alapjait, illetve a hatékony Internet használat módszereit tartalmazza, különös tekintettel az információkeresés, illetve -kezelés lehetőségeire. Jelentős hangsúlyt kap a „felhő alapú adattárolás” ismerete és alkalmazása, valamint az oktatást segítő oldalak, interaktív webhelyek bemutatása. A Microsoft Outlook 2016 és a Google Chrome programokat használjuk.
  • Szövegszerkesztés – a hatékony szövegszerkesztés alapjai, a Microsoft Word 2016 program felhasználószintű ismerete, kiemelve a feladatlapok, és egyéb űrlapok készítésének lehetőségeit.
  • Táblázatkezelés – az Excel 2016 program használatával könnyen készíthetők statisztikák, kimutatások, elemzések, diagramok. A táblázatkezelő ismerete nagy segítséget nyújt a munkahelyi, iskolai adminisztráció elvégzéséhez.

A négy modul elvégzését követően lehetőség van három további témakörök (közösségi média, prezentáció készítés, webszerkesztés, képszerkesztés) megismerésére, illetve ezek modulvizsgáinak teljesítésére. Ebben az esetben a hallgató „ECDL STANDARD” bizonyítványt kap. Ez a lehetőség természetesen adott a már ECDL START bizonyítvánnyal rendelkezőknek is.